283-Sigma_voice_of_colors_header2.jpg

Het nieuwe kleursysteem van Sigma Coatings

Voice of Colour is het nieuwe kleursysteem van Sigma Coatings. Het kleursysteem bestaat uit meer dan 2000 zorgvuldig geselecteerde kleuren en is ontwikkeld door onze eigen kleurexperts. Kleuren brengen emoties teweeg. Met kleuren kun je jezelf uitdrukken en harmonie in huis creëren. Maar het aanbevelen van de juiste kleuren in de juiste combinatie kan een lastige opgave zijn. Zakt de moed je in de schoenen?

Kijk niet verder. Met ons handige kleurensysteem kun je gemakkelijk de gewenste sfeer creëren in elke kamer. Voice of Colour helpt tijdens de zoektocht naar de juiste kleuren of het nu gaat om een kamer, een volledig huis of een groot project. Met als uiteindelijk doel de klant te inspireren, de juiste stijl voor een project te vinden en makkelijk kleurcombinaties te maken.

Schilder volgens het 60-30-10 principe

Kleuren zijn bepalend voor de sfeer in een ruimte. Dankzij het 60-30-10 principe creëer je gemakkelijk een gebalanceerd kleurenpallet voor een project. Het principe gaat uit van een kleurenplan dat gebaseerd is op drie kleuren, die in verschillende verhoudingen toegepast worden in de ruimte. Om 60-30-10 toe te passen dienen de gehele ruimte en alle elementen afzonderlijk bestudeerd te worden. De sfeer wordt bepaald door de gekozen hoofdkleur voor 60% in de ruimte toe te passen. Vul 30% met een nuancekleur en maak de resterende 10% af met een accentkleur.

Als we dit nu vertalen naar een woonkamer, wordt het grootste oppervlakte van de wanden geschilderd met de hoofdkleur (60%). De nuancekleur (30%) is terug te vinden op een kleinere muur en in bijvoorbeeld de meubels. Zo blijft er 10% over voor accessoires en textiel in een accentkleur.

The timeless space kleurenpalet van de flexa kleur van het jaar 2021 Brave Ground

Kleuren kiezen uit de Voice of Colour collectie

Er zijn meerdere manieren om kleuren te kiezen volgens het 60-30-10 principe. Voor een rustig en harmonieus geheel kies je uit dezelfde kleurenstrip. De bovenste vier kleuren kunnen gebruikt worden voor de 60%, de twee volgende kleuren voor de 30% en de onderste voor 10%.

Wil je liever een combinatie van verschillende kleuren kun je het principe ook gemakkelijk toepassen door kleuren uit verschillende collecties met elkaar te combineren. Zolang er voor de 60% uit de eerste vier kleuren wordt gekozen, de 30% uit de twee volgende en de 10% uit de laatste kleur.

Flexa kleur van het jaar 2021 gele tinten van Brave Ground
The timeless space kleurenpalet van de flexa kleur van het jaar 2021 Brave Ground

Ga voor een gewaagde combinatie

Wil je liever een gewaagdere kleurencombinatie? Het 60-30-10 principe kan ook omgekeerd toegepast worden. Een van de vier donkerste tinten kan als hoofdkleur (60%) gebruikt worden. De volgende twee lichtere tinten voor 30% en de lichtste kleur voor 10%. Hierbij kan natuurlijk weer de keuze gemaakt worden tussen een kleurcombinatie uit dezelfde kleurenstrip of een combinatie van verschillende kleuren uit de waaier. Alles kan en alles mag; waar je voorheen een kleurexpert moest zijn om spannende kleurcombinaties te maken, geeft Voice of Colour je de mogelijkheid om dit vol vertrouwen zelf te doen.

blauw en groen tinten van Brave Ground
Maak kennis met de Flexa kleur van 2021: Brave Ground